Nog meer info
Blijf op de hoogte en volg Marcus
05 Juni 2008 | Zuid-Afrika, Pretoria
Nog meer info: allemaal kleine dingetjes en wat foto's. Afgelopen maandag begonnen met coschap neurologie, nouja begonnen, na mijn introductie om 08:00 was ik om 08:30 weer klaar...
Dinsdag dus niet meer voor spek en bonen maar voor de echt. Van 08:00 tot 09:00 zaal en van 09:00 tot 12:00 poli en weer klaar... Woensdag van 08:00 tot 10:00 lezing en weer klaar... Vandaag, je snapt het wel, same same.
Niks leuks gedaan? Jawel! Dinsdag waren alle Nl'se studenten bij de ambassadeur ontboden teneinde zowel info te ontvangen over wat een ambassadeur doet (ambtelijk praatje dus saai) en info te verstrekken over wat een Nl'se student in Zuid Afrika doet (natuurlijk geweldig). Na het formele gedeelte was er tijd voor echt Nederlands bier, helaas geen Brand.
Gisteren zijn de vrouwen naar Sex and the City gegaan, een met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid verschrikkelijke film gebaseerd op een zeker zijnde verschrikkelijke serie. Met deze redenering in het hoofd dit maar wijselijk aan me voorbij laten gaan.
Vanavond wordt er bij Stones, een lokale bierhalle, gepooled en morgen is het weer weekend en dat staat deze keer in het teken van een bezoek aan Swaziland, het Luxemburg van Zuid Afrika met zijn koning met wel 100 vrouwen en nog veel meer kinderen. Ook dit (de 100 vrouwen en nog meer kinderen) zal ik in de toekomst wijselijk aan me voorbij laten gaan...
Goed, ik had jullie wat foto's beloofd.
Eentje van de vlucht Nederland - Zuid Afrika, je ziet de vleugel en de wolken en de woestijn. Spannend he.
Twee van het Pretoria Academic Hospital, je ziet rechts boven op de fotos het ziekenhuis. Same same as het AZM behalve dat er minder geld is dus minder dure onderzoeken mogelijk zijn.
Zes van de Hippokrates Student Residence, wij noemen het De Gevangenis. Een muur met prikkeldraad zo scherp als een scheermes en 4 bewakers zonder bewapening zo lui als ik weet niet wat. Mijn (tweepersoons) kamer is oke, keuken met oa broodrooster, woonkamer met oa 2 bedden en badkamer met oa lekker zacht stofje op wc bril. Dit alles voor een luttele 5 euro per dag.
Het was weer mooi, ik moet gaan, eten en poolen, tot na het weekend, groetjes, Marcus
05 Juni 2008 - 16:35
Katharina:
He Marcus,
het klinkt alsof je een geweldige tijd hebt. Ik krijg er helemaal heimwee van. Die bridgeswing was trouwens super om te doen! Stones is ook echt een geweldige tent.
Heel veel plezier nog.
Kus Kat -
06 Juni 2008 - 11:11
Caroline:
erg goed bezig daar!! het "harde" werken moet natuurlijk ook worden afgewisseld met wat ontspanning..
heel veel plezier dit weekend, doei x -
10 Juni 2008 - 17:27
Elsemieke:
Ha Marcus,
Dat klinkt allemaal erg prima! Goed genieten en veel plezier maken!!
xx Elsemieke -
11 Juni 2008 - 14:27
Jos:
Niet te relax worden he manneke!
XX